NMK - Størst og best innen motorsport!
   
Tekststørrelse

Liz Wessel tok Norges beste plassering i NGK Masters

 

 

  

 

Pressemelding Wessel Motorsport

 

Liz Wessel tok Norges beste plassering i NGK Masters gjennom tidene.

 

Etter flere uker med forberedelser var endelig tiden inne for å kjøre NGK Masters. NGK Masters er et av Nordens største og mest prestisjefylte billøp. I år var datoen 22 – 23. oktober på Kalvholmen motorstadion, like utenfor Karlstad i Sverige. Liz Wesel (NMK Drammen) var enormt revansje sugen etter fjorårets deltagelse på NGK Masters da bilen hadde en teknisk feil som var svært vanskelig å finne ut av. Etter fjorårets nedtur på NGK Masters var årets mål å ta revansje og komme på pallen.

Før årets oppgjør var det i underkant av 500 førere som gjerne ville delta på NGK Masters. Dette antallet skulle reduseres ned til kun 130 deltagere. Liz Wessel var en av 11 nordmenn som hadde kommet gjennom et trangt nåløye og fikk lov til å slåss mot Nordens beste førere.  

Erik Weberg Hansen i Weberg Motorsport fra Sande i Buskerud var en av de andre nordmennene som også var med å deltok i årets oppgjør. Han fikk dessverre trøbbel med bilen og måtte bryte etter 2. omgang.

Wessel Motorsport og Weberg Motorsport gikk sammen før løpet og fikk hjelp av Ide-Systemer til å trykke på Norske flagg og logoer på i underkant av hundre luer og 30 jakker. Det viste seg at interessen var så stor at dette ble tomt på et blunk. Det var kjempe gøy å se så mange norske flagg og supportere som ville støtte oppom teamene våre.

På løpsdagen var det først kaldt, men tørt vær – så i regntungt og enda kaldere vær den siste omgangen og finalene. Det ble svært krevende forhold på banen. Liz fikser det vanskelige føret best av alle de norske deltakerne, som den eneste nordmann i finale.

I finalen hadde Liz en god start og etter første sving lå hun som nummer to etter Camilla Wernersson (Linkjöping MSF). Liz hadde en tett fight og gikk opp i ledelsen og lå først i et par runder. Camilla Wernersson likte dårlig å bli frarøvet ledelsen og gjorde alt for å ta den tilbake. Det blir flere skifter i tet og når Liz og Camilla slåss vinner den tredje nemlig Jennie Käll (MSK Hammaren).

Liz endte tilslutt på 2. plass i NGK Masters!!!

Dette er tidenes beste norske plassering i storløpet i Sverige som første gang ble arrangert i 2005. En stor bragt i kamp mot de beste svenske bilcross-damene.

Etter årets 2. plass er hun automatisk kvalifisert for NGK Masters i 2017 der målet er å vinne det hele.

For flere bilder til løpet, ta kontakt med Stian Ormestad: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Artikkel fra bilcross.no

 http://www.bilcross.no/2016/10/23/ngk-masters-2016/#.WA3UeuCLTIU

NGK Masters sin hjemmeside:

 http://www.ngkmasters.se/index.php?id=1

 

Kontakt oss

 

Postadresse:
Postboks 925 Gullaug

3428 Lier

 

 

Forbund